Om oss

Barokkanerne | Kunstnerisk ledelse | Kunstnerisk råd| filmklipp

Barokkanerne debuterte sommeren 1989 og er et Oslo-basert tidligmusikkensemble med en utstrakt konsertvirksomhet. Orkesteret har de siste årene gjestet Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival, Kirsten Flagstadfestival, Oslo Operafestival og Festspillene i Nord-Norge. Ensemblet har også gjort flere produksjoner for NRK TV og radio og har vært Ukas P2-artist i NRK. Med titler som ”Brandenburgermenyer”, ”Händel og gutta”, ”Fransk åpning” og ”Bohemian Rhapsody” har Cafeteatret i Oslo vært åsted for et mangfold av bejublede konsertproduksjoner, hvorav flere har blitt tatt på turné til konsertsaler i Østlandsområdet.

Barokkanerne samarbeider med flere fremragende utøvere som kunstneriske ledere og solister. Musikere som Rachel Podger, Alfredo Bernardini, Emma Kirkby, Kati Debretzeni, Rolf Lislevand og Bjarte Eike skaper variasjon og dynamikk – til stor inspirasjon for både publikum og ensemblet.

CD-en «Bellezza Crudel”, gitt ut på det norske plateselskapet 2L i 2008, inneholder et lite knippe kantater og konserter av Antonio Vivaldi. Barokkanerne spiller med sopranen Tone Wik og henter solistene Alexandra Opsahl (blokkfløyte) og Per Hannisdal (barokkfagott) fra egne rekker.

I  2013 kom Barokkanerne med EMPFINDSAMKEIT!, – ny CD på LAWO Classics; symfonier og konserter av Carl Phillipp Emanuel Bach. Solister; Christian Kjos (cembalo) og Alfredo Bernardini (obo). Kunstnerisk leder: Alfredo Bernardini

Barokkanerne driver også et utstrakt samarbeid med kor i Oslo og over hele Østlandsområdet.

Barokkanernes kunstneriske råd består av:

Mari Giske (frilans bratsjist som tidligere har medvirket i bl a Gardiners English Baroque Soloists)

Christian Kjos (frilanscembalist med erfaring som continuospiller i European Baroque Orchestra)

Johan Nicolai Mohn (daglig leder og oboist med fartstid i bl.a. Concerto Copenhagen og Drottningholm Barokkensemble)

Filmklipp

Se Barokkanerne på YouTube….

BAROKKANERNE STØTTES AV:

image_gallery

BERGESENSTIFTELSEN

DE MEYERSKE LEGATER

ANDERS SVEAAS' ALMENNYTTIGE FOND

image002