Om oss

_CMH6285_high_res

Barokkanerne med Alfredo Bernardini

Barokkanerne | Kunstnerisk ledelse | Kunstnerisk råd| filmklipp

Barokkanerne  er et Oslo-basert tidligmusikkensemble som debuterte sommeren 1989. Orkesteret er Norges mest aktive barokkensemble med over 30 konserter i året, og har de siste årene gjestet festivaler som Tage Alter Musik Regensburg, Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival, Oslo Operafestival og Festspillene i Nord-Norge. Barokkanerne driver et utstrakt samarbeid med kor i Oslo og over hele Østlandet, og ensemblet har også sin egen konsertserie i Oslo med jevnlige gjesteopptredener rundt om i byene i Østlandsområdet. Ensemblet har gjort flere produksjoner for NRK radio og TV og gitt ut tre CD-produksjoner:
Bellezza Crudel (2L, 2008) som inneholder et lite knippe kantater og konserter av Antonio Vivaldi med sopranen Tone Wik, blokkfløytisten Alexandra Opsahl og barokkfagottisten Per Hannisdal, Empfindsamkeit (LAWO, 2012) med symfonier og konserter av Carl Philipp Emanuel Bach ledet av barokkoboisten Alfredo Bernardini og med Christian Kjos som cembalosolist, og Totally Telemann (LAWO, 2014) med orkestermusikk av Georg Philipp Telemann. Her medvirker Kati Debretzeni som kunstnerisk leder og barokkfiolinsolist og solistene Alfredo Bernardini, barokkobo;
Torun Kirby Torbo, traversfløyte, og blokkfløytist Ingeborg Christophersen.
Barokkanerne velger bevisst å samarbeide med ulike fremragende utøvere som kunstneriske ledere og solister. Musikere som Alfredo Bernardini, Kati Debretzeni, Rachel Podger, Emma Kirkby, Andrew Lawrence- King og Matthew Truscott bidrar med verdifulle impulser og unike kvaliteter til stor glede for både publikum og ensemblet.

Barokkanerne drives av produksjonsselskapet Nøisombarokk AS med Johan Nicolai Mohn og Mari Giske som som administrativt ansatte i deltid. Barokkanernes kunstneriske råd består av cembalisten Christian Kjos, bratsjisten Mari Giske og oboisten Johan Nicolai Mohn.

Barokkanernes kunstneriske råd består av:

Mari Giske (frilans bratsjist som tidligere har medvirket i bl a Gardiners English Baroque Soloists)

Christian Kjos (frilanscembalist med erfaring som continuospiller i European Baroque Orchestra)

Johan Nicolai Mohn (daglig leder og oboist med fartstid i bl.a. Concerto Copenhagen og Drottningholm Barokkensemble)

Filmklipp

Se Barokkanerne på YouTube….

BAROKKANERNE STØTTES AV:

image_gallery

BERGESENSTIFTELSEN

ANDERS SVEAAS' ALMENNYTTIGE FOND

image002