Om oss

_CMH6285_high_res
Barokkanerne med Alfredo Bernardini

Barokkanerne | Kunstnerisk ledelse | Kunstnerisk råd| filmklipp

Barokkanerne  er et Oslo-basert tidligmusikkensemble som debuterte sommeren 1989. Orkesteret er Norges mest aktive barokkensemble med over 30 konserter i året, og har de siste årene gjestet festivaler som Tage Alter Musik Regensburg, Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival, Oslo Operafestival og Festspillene i Nord-Norge. Barokkanerne driver et utstrakt samarbeid med kor i Oslo og over hele Østlandet, og ensemblet har også sin egen konsertserie i Oslo med jevnlige gjesteopptredener rundt om i byene i Østlandsområdet. Ensemblet har gjort flere produksjoner for NRK radio og TV og gitt ut tre CD-produksjoner:
Bellezza Crudel (2L, 2008) som inneholder et lite knippe kantater og konserter av Antonio Vivaldi med sopranen Tone Wik, blokkfløytisten Alexandra Opsahl og barokkfagottisten Per Hannisdal, Empfindsamkeit (LAWO, 2012) med symfonier og konserter av Carl Philipp Emanuel Bach ledet av barokkoboisten Alfredo Bernardini og med Christian Kjos som cembalosolist, og Totally Telemann (LAWO, 2014) med orkestermusikk av Georg Philipp Telemann. Her medvirker Kati Debretzeni som kunstnerisk leder og barokkfiolinsolist og solistene Alfredo Bernardini, barokkobo;
Torun Kirby Torbo, traversfløyte, og blokkfløytist Ingeborg Christophersen.
Barokkanerne velger bevisst å samarbeide med ulike fremragende utøvere som kunstneriske ledere og solister. Musikere som Alfredo Bernardini, Kati Debretzeni, Rachel Podger, Emma Kirkby, Andrew Lawrence- King og Matthew Truscott bidrar med verdifulle impulser og unike kvaliteter til stor glede for både publikum og ensemblet.

 

Filmklipp

Se Barokkanerne på YouTube….

Ledelse/Styre

Barokkanerne drives av Stiftelsen Norsk Barokkorkester, med Andreas Johnson, Mari Giske og Johan Nicolai Mohn i deltidsstillinger som daglige ledere.

Stiftelsens styre har 7 medlemmer:

Thorbjørn Ustaheim, styreformann, ingeniør, tidligere styreleder for Nationaltheatret og direktør for Volvo AB.

Tore Rynning-Nielsen, økonom, partner og grunnlegger av Hercules Capital.

Anne Britt Berentsen, økonom – bakgrunn fra Pepsi, Schibsted og Mortensen forlag.

Trond Okkelmo – tidligere direktør i Oslo Filharmoniske Orkester og NTO.

Steinar Granmo Nielsen – hornist med lang fartstid i NBO og Barokkanerne. Ansatt på Norges Musikkhøgskole.

Richard Taylor (varamedlem) – C. Psychol + MBA: partner i Scandinavian Leadership Consulting med bakgrunn fra blant annet NAV, Deloitte og Elopak

May Kunstovny (varamedlem) – frilansfiolinist med fartstid i blant annet Mahler Chamber Orchestra og Barokkanerne.