Program 2010

BRANDENBURGERMENY 2

Kombinasjonen Alfredo Bernardini og Mark Bennett er intet mindre enn en begivenhet!

• Søndag 21/11 kl. 1900: Bach in Town, Arena scene i Moss
• Tirsdag 23/11 kl. 1930: Cafebarokk, Cafeteatret i Oslo
• Onsdag 24/11 kl. 1930: Cafebarokk, Cafeteatret i Oslo

Alfredo_Bernardini-1
Alfredo Bernardini

Johann Sebastian Bach:
Brandenburgerkonsert nr.2 i F-dur, BWV 1047 for trompet, blokkfløyte, obo, fiolin, strykere og basso continuo
Orkestersuite nr. 1 i C-dur, BWV 1066 for 2 oboer, fagott, strykere og basso continuo
Dobbelkonsert i c-moll, BWV 1059 for obo, fiolin, strykere og basso continuo

leder og obosolist: Alfredo Bernardini
barokktrompet: Mark Bennett

blokkfløyte: Johan Nicolai Mohn
fiolin: Huw Daniel

Mark Bennett
Mark Bennett

Barokkanerne varter opp med Brandenburg-konsert nr. 2, Orkestersuite nr. 1 samt dobbeltkonsert for obo og fiolin, alt under ledelse av den italienske barokkobovirtuosen, Alfredo Bernardini. Han trollbinder sitt publikum over hele verden med et fascinerende musikalsk overskudd og en herlig dose humor. Ved siden av å lede gruppen Zefiro, spille med Hesperion XX, La Petite Bande og Bach Collegium Japan, har Alfredo deltatt i omkring 50 CD-innspillinger hvorav flere har mottatt viktige internasjonale priser.

Brandenburg-konsert nr. 2 er bl.a. en oppvisning i stratofærisk trompetspill i kombinasjon med obo, blokkfløyte og fiolin. I denne anledning er det en stor glede å kunne presentere den engelske barokktrompetisten Mark Bennett. Han har syv innspillinger bak seg med dette verket, bl.a. med Orchestra of the Age of Enlightenment, Chamber Orchestra of Europe og Academy of St. Martin in the Fields under ledelse av Sir Neville Marriner.

Øvrige Barokkanere som spiller Brandenburgermeny nr. 2:

fiolin: Karolina Radziej, Kristin Deeken
bratsj: Mirjam Schmidt
cello: Gunnar Hauge
bass: Einar Schøyen
cembalo: Christian Kjos

 

BRANDENBURGERMENY 1

• Søndag 12/9 kl. 1900: Bach in Town, Arena scene i Moss
• Tirsdag 14/9 kl. 1930: Cafebarokk, Cafeteatret i Oslo
• Onsdag 15/9 kl. 1930: Cafebarokk, Cafeteatret i Oslo

Johann Sebastian Bach:
Brandenburgerkonsert nr.1 i F-dur, BWV 1046 for pikkolofiolin, 3 oboer, 2 horn, fagott, strykere og basso continuo
Antonio Vivaldi:
Motett ”Longe mala, umbrae, terrores” (Introduzione til Gloria) i g-moll, RV 629, for sopran, strykere & basso continuo
Georg Philip Telemann:
Suite (Ouvertüre) i D-dur, TWV 55:21 Pour M. Le Landgrave Louis VII D’Essen-Darmstadt for 2 oboer, 2 horn, strykere og basso continuo

David Hansen

Leder og pikkolofiolinsolist: Clare Salaman

Sangsolist: David Hansen (kontratenor)

Følgende barokkanere spiller under Clare Salamans ledelse:
fiolin: Dagny Bakken, Ingeborg Fimreite, Karolina Radziej, Niels Aschehoug, Ingrid Økland, bratsj: Mari Giske, Marja-Liisa Sandbakken, cello: Gunnar Hauge, kontrabass: Einar Schøyen, obo: Jasu Moisio, Johan Nicolai Mohn, David Strunck, fagott: Trond Olaf Larsen, horn: Steinar Granmo Nilsen, Sissel Morken Gullord, cembalo: Christian Kjos

 

BOHEMIAN RHAPSODY

Cafebarokk med Barokkanerne, Bjarte Eike og solister, tirsdag 2. og onsdag 3. mars.

Med programmet Bohemian Rhapsody presenteres barokkmusikk med innslag av heftige folkelige elementer fra Europas østlige deler. Telemann setter rammene med Polsk konsert for strykere samt Dobbelkonsert for blokkfløyte og barokk på-tvers-fløyte virtuost traktert av Ingeborg Christophersen og Torun Kirby Torbo. Vår felttogleder denne gang er eksilfiolinisten Bjarte Eike og Barokkanerne er hans altoppofrende musketerer i Bibers Battalia, – musikalske slagscener fra 1600-tallet. I god tid før portforbudet inntrer på Grønland spilles også Bibers nattvekterserenade samt musikk av Muffat, en av høybarokkens «musikalske fredsmeklere».Cafebarokk med Barokkanerne har som mål å gi publikum det beste Oslo har å by på av barokkutøvere i samspill med fremragende internasjonale ledere og solister. Med Bjarte Eike i spissen samt Ingeborg Christophersen og Torun Kirby Torbo som solister, tar vi virkelig temperaturen på hva barokknasjonen Norge har å by på anno 2010.Bjarte Eike studerte fiolin ved Griegakademiet I Bergen og barokkfiolin hos Richard Gwilt i London, hvor hans studier ble belønnet med Distinction – høyeste karakter. Med København som base har han etablert en imponerende frilansvirksomhet. Han er kunstnerisk leder for Barokksolistene, – et svært farverikt og dynamisk internasjonalt ensemble som nyter stor suksess og som sist var å høre under Glogerfestspillene i Kongsberg i januar. Han var årets festspillmusiker i Bergen i 2008 og har bakgrunn fra ensembler som bl.a. Concerto Copenhagen, Baroque Fever og Bergen Barokk. Eike spiller også i såkalte crossover konstellasjoner som Magnetic North Orchestra, den nye friimproviserende stryketrioen Stryk!, har vært med på å utvikle prosjektet SIWAN sammen med komponist Jon Balke og den marokkanske sangerinnen Amina Alaoui. Bjarte Eike har medvirket på en rekke CD innspillinger, bl.a. på selskaper som ECM, Chandos, Harmonia Mundi, CPO og BIS. Han underviser I barokkfiolin ved Griegakademiet i Bergen og er gjestelærer ved det Kongelige Danske Musikkonservatorium.Ingeborg Christophersen (f. 1985) er en av Norges mest lovende og meriterte unge musikere. Med en forbløffende virtuositet og musikalitet presenterer hun blokkfløyter i alle størrelser på en måte de færreste visste var mulig. Ingeborg Christophersen vekker publikums begeistring med sin store formidlingsevne og har en omfattende internasjonal konsertvirksomhet. se forøvrig http://www.ingeborgchristophersen.com/nobiografi.htmlTorun Kirby Torbo har studert moderne fløyte ved Norges Musikkhøgskole og barokkfløyte ved Kongl. konservatorium i Haag, Nederland. På moderne fløyte har hun vunnet NM for blåsesolister. I 2001 var hun prisvinner ved den internasjonale Händel-konkurransen for barokkfløytister i Halle. Hun var i 2003 den første til å ta diplomeksamen med klassisk traversfløyte som hovedinstrument ved NMH, etter å ha tatt videreutdanning med Barthold Kuijken i Brussel.