HELT TENOR!

HELT TENOR!

Tenorfaget har siden operaens spede barndom på begynnelsen av 1600-tallet hatt en helt spesiell posisjon i operalitteraturen. En god tenor er ofte svært etterspurt, best betalt, og operalitteraturen er full av heftige roller for tenoren som både førsteelsker og helten som redder de vakreste sopranene fra den visse død. Med musikk av Purcell, Händel, Lully og Bach er “Helt Tenor” en reise i barokkens operalitteratur med noen små avstikkere. Anders Jerker Dahlin er kveldens personifisering av en arketypisk tenorhelt. Han er en av verdens beste barokktenorer og vil gi deg en imaginær reise fra dansende drukkenbolt og amorøs førsteelsker til sovende og senere angrende synder, før det hele går fra vondt til verre og han må ut i krig. Mens alt dette pågår, stilles den ytre handlingen i relieff av instrumentalmusikk som kommenterer det som skal skje og har skjedd, og det hele ender i en heidundrende fest.

Barokkanerne teller 18 musikere og ledes av den verdenskjente oboisten og ensemblelederen Alfredo Bernardini.

Tenor • ANDERS JERKER DAHLIN

Leder og obosolist • ALFREDO BERNARDINI

Alfredo Bernardini
Barokkanerne
Anders Jerker Dahlin