God jul igjen – AVLYST

Torsdag 10. desember kl 21:00 på Byscenen i Trondheim

Barokkanerne med Bjarte Eike i spissn reiser med poptrioen No 4 og deres vakreste julesanger og melodier til Oslo, Trondheim, Bergen og Gjøvik på en spesiell turné i et helt spesielt år.

I desember 2018 møttes Barokkanerne til en heidundrende julekonsert, og samarbeidet ga stor mersmak. Bare dager før Norge Korona-stengte i mars i år møttes vi for å spille inn nye og gamle julelåter, og vi gleder oss til å presentere resultatet for dere. God jul igjen slippes 20. november, og om alt går etter planen er det med stor entusiasme vi reiser på en aldri så liten turné i desember.

No. 4 har rukket å bli et av Norges mest elskede band på seks korte år. Med ærlighet, snert og en unik evne til å se de store historiene i det hverdagslige har de gitt ut tre Spellemann-nominerte album, solgt tusenvis av billetter over hele landet og toppet plakaten til Øyafestivalen. Deres fengende melodier, tette klanger og unike stil kler Barokkanerne som hånd i hanske. Bandet består av vokalisten Emilie Christensen, Ingeborg Marie Mohn som trakterer keyboards og gitar i tillegg til vokal, og Julia Witek på bass og vokal.

Bjarte Eike studerte ved Griegakademiet i Bergen og med Richard Gwilt i London. Han har vært Artist in residence på festivaler for tidlig musikk, klassisk musikk, folkemusikk, eksperimentell musikk og jazz, deltatt i et stort antall plateinnspillinger og underviser for tiden barokkfiolin på Norges musikkhøgskole i Oslo og ved Musikkonservatoriet i København. Som kunstnerisk leder for Barokksolistene har han skapt nye og innovative konsepter, og som freelance fiolinist fortsetter han å utforske alternative måter å nærme seg klassisk musikk på. Selv om hans musikalske grunnlag er grundig forankret i historisk fremføringspraksis, liker han å inkludere andre kunstneriske aspekter i sine konserter. Med økende interesse fra europeiske og amerikanske ensembler og orkestre inviteres han stadig som orkesterleder og dirigent.