Recordare Venezia (2017)

Barokkanerne og blokkfløytevirtuosen Ingeborg Christophersen tar oss med til Venezia – Adriaterhavets perle – som i over tusen år var en av verdens rikeste maktbastioner. [anmeldelser]

Med utgangspunkt i blokkfløyten, på engelsk kalt recorder, dveler innspillingen ved musikk fra sjø-republikkens siste 200 år med komponister som Bassano, Castello, Galuppi, Legrenzi, Marini, Uccelini og i særdeleshet Vivaldi. Sistnevntes halsbrekkende konserter for flautino er noe av det ypperste som noensinne er skrevet for blokkfløyte og representerer på en strålende måte venetiansk prestezza, hvor skapelsesprosessen var preget av et uhorvelig arbeidstempo kombinert med suveren, uanstrengt formbevissthet.

Forfatteren Vetle Lid Larssen har skrevet En flytende verden, et forord i CD-ens programhefte

LAWO Classics 2017
Innspilt mai 2016 i Jar kirke.